Свобода варта того, щоб за неї боротися


Agatha3.jpg

15 вересня 2015 року виповнюється
125 років від дня народження
Агати Крісті - королеви детективного жанру.

Дівчинка отримала домашню освіту, мати намагалася зробити з дочки знамениту піаністку, але нічого не вийшло. Агата була дуже соромлива і неуважна, вона майже весь час витала в хмарах. Висловлювати свої думки на папері для Агати було куди легше, ніж вимовляти їх вголос. Писати дівчинка стала в наслідування своїй старшій сестрі, яка до того часу вже друкувалася в різних виданнях. Між сестрами відбулася суперечка, і Агата уклала парі, що напише детектив.


Незважаючи на сором'язливість, дівчина була на рідкість завзята, і все ж написала детектив, який назвала "Таємнича історія". 
 Агата Крісті запропонувала свій роман кільком видавництвам, після 6 відмов, вона нарешті отримала відповідь з пропозицією про публікацію. Було розпродано всього дві тисячі примірників, а перший гонорар склав лише 25 фунтів.


Але це анітрохи не збентежило юну письменницю, вона починає писати один детектив за іншим. Як не дивно, ці простенькі детективи були сприйняті читачами на "ура". Так до Агати Крісті прийшла слава.

Життя Агати Крісті було сповнене суперечливих і неординарних епізодів, багато з яких знайшли втілення в оповіданнях письменниці.

Головні герої оповідань Крісті — міс Марпл і Еркюль Пуаро.

Агата Крісті є одним з моїх улюблених авторів. Я дуже люблю читати детективи, і тому твори цієї письменниці завжди викликали мій інтерес.
В детективах Агати Крісті ніколи не можна здогадатися, хто ж є злочинцем. Непередбачуваність - це те, що завжди приваблює читача. Сюжети настільки закручені, що просто неможливо розгадати загадку самому!


Запрошуємо дізнатися багато цікавих фактів
з життя Агати Кристі у читальній залі бібліотеки,
де організована виставка-досьє, присвячена
видатному майстрові детективного жанру. 
На виставці представлені твори: 

"Десять негритят", "Немезида", "Убийство в "Восточном экспрессе",
"Убийство в доме викария", "Отель "Бертрам", "...И в трещинах зеркальный
круг"  та багато інших.



Наприклад, чи знаєте ви, що Агата страждала дисграфією – нездатністю записувати текст. Всі її твори були надиктовані.
Під час Першої Світової Війни Агата Крісті працювала медсестрою у військовому госпіталі, потім вона потрапила на роботу в аптеку, завдяки чому стала відмінно розбиратися в отруйних речовинах. Можливо саме тому отруєння так часто зустрічається в її детективах.


Агата Крісті була одружена двічі, від першого чоловіка вона народила дочку Розалінду. Вдруге вона вийшла заміж досить пізно, при чому чоловік був молодший за неї на п’ятнадцять років. Він був археологом, і Агата часто жартувала, що дружина археолога повинна бути набагато старша за чоловіка, щоб його зацікавити.

Її книги видані тиражем понад 2 мільярди примірників і перекладені на 103 мови світу. Агата Крісті стала одним із символів Великобританії, її шедеври є найбільш публікованими після Біблії та творів Шекспіра.

Агата Крісті є автором багатьох крилатих висловлювань, найзнаменитішим з яких стало:
 «Свобода варта того, щоб за неї боротися».

Цікаві факти з життя письменниці  - дізнатися більше!






Коментарі

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація

Портфоліо. Типи і види, методика формування.