Україна у творчості Олександра Купріна

7 вересня виповнюється 145 років від дня народження
Олександра Івановича Купріна, видатного
російського письменника.

Доля видатного російського письменника, як заслужено називають автора "Гранатового браслета", "Ями", "Поєдинку", тісно пов'язана з Україною.
До цієї дати у читальній залі нашої бібліотеки відкрито
ювілейну полицю, присвячену письменнику: "Україна у творчості О.І.Купріна".
Для організації  виставки використані як друковані, так і електронні матеріали. Цікавою є стаття, підготовлена  Віктором Шпаком з газети "Урядовий кур'єр" (2015, № 163): "Своїм тріумфом зобов'язаний Києву". Автор публікації пише: "Недаремно вже на схилі літ митець заявляв, що найщасливішим він був у Києві, а присвячена Поліссю і вічній темі кохання повість "Олеся" - краща в його доробку. Мало хто знає, що йдеться лише про один із творів поліського циклу, до якого ще входять "На тетеруків", "Перевертень" та "У лісовій глушині". До речі, останній має авторську назву "В лесной глуши. І.Досвиток", що наочно засвідчує як зачарування прозаїка напрочуд точним, містким і поетичним українським словом, так і намір письменника (на жаль, не втілений) продовжити розповідь".
Цікавою є й публікація Василя Слободяника "Україна у творчості Купріна" 
Представлені також видання О.І.Купріна, які є у фонді бібліотеки.
Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з творчістю видатного
російського письменника, дізнатися про цікаві сторінки і факти з його життя, просто прочитати твори прозаїка. До речі, у нас зберігаються книги О.І.Купріна, видані у 1950-х роках - вони  є примірниками цінної і рідкісної складової частини фнду бібліотеки.
















Коментарі

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Портфоліо. Типи і види, методика формування.

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація