Сервіс Genial.ly. Частина 2. Створюємо інтерактивний контент.

Доброго дня, дорогі читачі!

Сьогодні ми продовжимо 
"творити" на сервісі 
Як все ж таки додати безпосередньо
інтерактивний контент до своєї
віртуальної виставки?

Пройдемо сам механізм додавання.

Натиснувши на першу кнопку лівої бічної панелі
"Interaktivity"  і обравши мітку,
я розмістила її у верхній частині свого зображення.
Мітку можна перетягувати в те місце, в якому
вона повинна бути за вашим"сценарієм".



Тепер вже можна додавати безпосередньо ваш контент, прикріпити
його до цієї мітки, треба натиснути на неї, відкриється робоче поле
для додавання. Додати можна текст, посилання, вбудований об'єкт.
Ось як виглядає це робоче поле:


Наприклад, я вирішила написати невеличкий текст і додати до нього
зображення (і все це прикріпляється до обраної мітки):


Друзі, це лише чорнова робота, ви можете все гарно оформити, як ви працюєте з редактором в Word, так і тут, обираєте шрифт, розмір, колір, можна скористатись і додати посилання у цей ваш текст і т.д. 
Також тут є і кнопочка для вбудовування html-коду, хто працює з сайтами, блогами (навіть у візуальних редакторах), знають такі кнопки "Code view"
 Тобто, наприклад, 
можна вбудовувати свій об'єкт, відео YOUTUBE тощо.
Для того, щоб подивитися, що ви "натворили", скористайтесь кнопками, які з'являться нижче, коли ви будете працювати в цьому полі. Це кнопочки:



Тепер давайте розберемось з кнопками меню в цьому полі, які знаходяться
зверху в нашому робочому полі, або конструкторі, можна і так сказати. Це  Tooltip,   Window,   Go to page,   Link. Вони потрібні, якщо можна так сформулювати, для того, щоб представити вашу мітку у різних варіантах, тобто:


"Tooltip" -  при наведенні курсору ваша мітка буде виглядати, як невеличкий фрагмент (пояснення) - вона підійде для текстів, пояснень у невеликих розмірах.

Window - це вікно для текстів великих об'ємів, або, якщо ви багато будете прикріплювати різних матеріалів (відео, картинок), щоб користувачеві було гарно переглядати ваш контент. Додавайте, що вам хочеться.

 "Link" - ця кнопка для перетворення вашої мітки в інтерактивний контент, при натисканні на неї, ви відразу переходите на інший веб-ресурс.

Go to page - це цікава кнопка. Вона також зробить вашу мітку інтерактивною, але ви зможете перейти не на інший веб-ресурс, а на іншу сторінку з вашим новим зображенням. Тобто, друзі, цей сервіс дозволяє створювати не одне зображення інтерактивне, а декілька (я ще не створювала такий варіант). Спробуйте ви!

Не забудьте, коли ви тут (у цьому робочому полі при створюванні контенту мітки) вже додали свої картинки, написали (якщо треба) пояснення до контенту, переглянули його за допомогою "Preview", зберегти мітку з контентом за допомогою кнопки "Save".

        Це основний механізм при створюванні інтерактивного контенту: спочатку обираємо мітку, потім додаємо контент. До речі, друзі, міткою може слугувати й будь-яке зображення, додане вами окремо, зверху за допомогою кнопок лівої бічної панелі, таких як: "Image",   "Embed" , про них ми говорили в 1-й частині, присвяченій сервісу genial.ly. У такому разі ви спочатку додаєте свій об'єкт (картинку, відео, презентацію), а потім вже можете написати пояснення до нього (за необхідністю).

        Для того, щоб ваше зображення (плакат) гарно виглядало, треба експериментувати, обрати такі форми міток, які вам сподобались, або найкраще підійдуть до вашої творчої задумки.

      Не забудьте, що за допомогою "Preview" в основному меню зверху вашого головного зображення ви завжди зможете перевірити, як виглядає взагалі все, що ви зробити, "створили". Ось,  як у мене, наприклад, після додавання мітки, моє зображення має такий вигляд (я навела курсор на свою мітку), так воно буде виглядати і для ваших користувачів, читачів тощо:



        У сервісі є  ще багато цікавого, треба розбиратися і застосовувати різні інтерактивності на своєму зображенні. 

        Після того, як ви додали свої об'єкти на зображення, встановили мітки з інтерактивним контентом, можна застосувати кнопку з лівої бічної панелі "Animation" і "оживити" ваші мітки: вони можуть з'являтися, зникати, навіть час можна виставити, коли мітка з'явиться, а коли зникне. Мітки можуть обертатися, пульсувати. Є декілька варіантів всередині кожного розділу кнопки "Animation": "Effect type". Для того, наприклад, щоб усі ваші мітки "працювали" однаково, можна зробити настройки для однієї мітки, а потім, скориставшись кнопкою
"Copy animation values" застосувати ці налаштування для усіх міток.


       Спробуйте, це цікаво!!!

       Як поділитися вашим інтерактивним зображенням?
У верхньому меню праворуч є кнопка "Share", за допомогою якої ви можете поділитися своєю роботою у Facebook, Twitter, Google+. Коли ви на неї натиснете, відкриється поле:


Тут ви можете обрати, як ви бажаєте поділитися зображенням: отримати на нього посилання, вбудувати на свій блог, сайт, або відразу поділитися у соціальних мережах!

      Дуже легко також можна  об'єднати ваші інтерактивні зображення (або плакати), якщо ви створили їх декілька,  особливо,  коли вони однієї тематики, або вам просто треба показати свою роботу, як одне ціле.

      Для цього ви заходите в свій аккаунт, обираєте "My Geniallys" , знаходите там потрібне зображення і натискаєте "Add" (додати), вони будуть додаватися, як, наприклад, слайди презентації. Зв'язуються такі слайди (зображення) між собою за допомогою кнопки з посиланням (я вище писала) "Go to page". Для додавання різних ефектів можна скористатися все цією ж кнопочкою "Animation" і ваші слайди зможуть, навіть, перегортатися, тут треба експериментувати. Я ще не спробувала, але зрозуміло, що сервіс дуже "розумний" і можливостей багато.

     Мене ще цікавить створення презентації онлайн у цьому ресурсі, згодом, після опанування даного інструменту, обов'язково поділюся досвідом. Але вже зараз зрозуміло, що сервіс не важкий, є багато різних варіантів, навіть, можна скористатися запропонованими шаблонами і вже на них додавати свій контент, що є зручним, коли необхідно швидко створити онлайн роботу (плакат, презентацію) . Головне, що даний ресурс надає багато безкоштовних  варіантів для творчості, а це для нас, бібліотекарів (і не тільки),  є важливим моментом. Можливо, згодом щось зміниться в роботі сервісу, поки що він доступний для всіх користувачів мережі Інтернет.

     Дякую вам, шановні читачі, за увагу!  Бажаю всім творчих успіхів,
нових знань для застосування в роботі, адже без цього сьогодні неможливо рухатися вперед! Буду рада, якщо допомогла в засвоєнні ресурсу.



Коментарі

  1. Дуже цікавий сервіс. Створювала в ньому інтерактивний плакат і багатосторінковий плакат, вебквест. Наразі вчуся робити презентації.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Портфоліо. Типи і види, методика формування.

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація