Багатогранність таланту Людмили Ромен

10 лютого у читальній залі бібліотеки
коледжу Сумського національного аграрного університету
відбулась ювілейна творча зустріч з  нашою землячкою, поетесою,
музикознавцем, композитором, громадською діячкою,
членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України,
Асоціації діячів естрадного мистецтва, Національної спілки
письменників України, сонячною жінкою,  матір'ю, патріоткою
Людмилою Валентинівною Ромен.






Людмила Валентинівна розповіла про життєвий шлях, прочинила віконце  у свою творчість, поділилась образами, прийомами, які використовує при написанні поезій, своїм світоглядом. Окремо зупинилась на збірках «Грім. Волхвема», «Білий лебідь - лебідь Чорний». Людмила Валентинівна відповіла на питання, одне з яких торкнулось її музичної діяльності. В доробку поетеси більше 100 пісень на власні слова та на слова поетів-земляків, зокрема багато присвячено Олександру Олесю (Л.Ромен автор музики до віршів Олеся). Зараз Людмила Валентинівна готує до виходу збірку поезій, присвячених відомому поетові, 135-річчя з дня народження якого відзначалось у грудні 2013 року.


Гостем бібліотеки була також і завідуюча сектором культурно-просвітницької діяльності Наукової бібліотеки Сумського національного аграрного університету Почтарьова Раїса Володимирівна, яка є прихильницею поетичної майстерності Л.Ромен. Раїса Володимирівна добавила яскравих штрихів до  характеристики віршів Л.Ромен, зупинилась на одній з останніх робіт «За синню – син. Реквієм», прочитала гарний неопублікований вірш поетеси. 

Наприкінці зустрічі всі присутні мали можливість послухати прекрасну пісню Л.В.Ромен «Квітнуть сумські каштани», за написання якої Людмила Валентинівна отримала третю премію у відкритому конкурсі «Рідне місто моє».

Творчу зустріч супроводжувала озвучена мультимедійна презентація: «Багатогранність таланту: Людмила Ромен про поезію, творчість, життя», створена завідуючою бібліотекою Понкратовою Л.М. і книжкова виставка з книгами Л.Ромен.

Всі бажаючі мали можливість придбати твори, які сподобались з автографом Людмили Валентинівни.






Від імені директора коледжу Мусієнко Оксани Володимирівни висловлюємо щиру подяку Людмилі Валентинівні Ромен за проведену зустріч і чекаємо на нові книги, нові твори прекрасної поетеси і музиканта.
Також особливу подяку висловлюємо працівникам Обласної Універсальної  Наукової Бібліотеки імені Н.К.Крупської за співробітництво і надані видання для організації книжкової виставки.
                                                                                 Завідуюча бібліотекою Людмила Понкратова








Коментарі

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація

Портфоліо. Типи і види, методика формування.