Безкоштовна музика для ваших відеороликів. Добірка популярних ресурсів.

 Добрий день, друзі!

Сьогодні поговоримо про музику для слайд-шоу, відеороликів! Тема дуже актуальна, тому що саме відеоматеріали є найбільш актуальними й популярними серед наших користувачів, прихильників бібліотечних сторінок  у соціальних мережах.


Дуже часто ми створюємо відеоролики, додаємо красиву, відому мелодію і завантажуємо відео на Фейсбук, або youtube-канал! І ось тут відбуваються дивні речі. Ролик починає демонструватися, а музика зникає???! Як таке могло статися? Але, друзі, відповідь на це запитання очевидна - порушено авторське право, правовласники музичного файлу наклали заборону на його використання без дозволу. Що робити у таких випадках? Все просто - обирати музику на безкоштовних музичних інтернет-ресурсах. Яких? Спробуємо розібратися!

Пропоную добірку найбільш популярних і відомих ресурсів мережі Інтернет з безкоштовною музикою.

- Перший ресурс, до якого можна звертатися - найбільш відомий - це відеотека YouTube, яка поступово оновлюється і містить музичні композиції різноманітних жанрів.

 Відеоогляду даного ресурсу:


- Можна також використовувати музичні композиції з фонотеки Фейсбук. Така фонотека доступна з комп'ютера. Як її знайти та використовувати - саме про це мій наступний відеоогляд:



- Наступний сайт, звернувшись до якого, можна завантажувати безкоштовну музику, це Free Music Archive  - Безкоштовний музичний архів. При використанні музики з даного сайту потрібно пам'ятати про використання ліцензій CC - Creative Commons. Нагадую, де можна з ними ознайомитися - прочитати докладно . Відеоогляд, який я підготувала, допоможе розібратися з завантаженням музичних композицій з даного ресурсу більш детально:


- І ще один сайт можна порекомендувати для завантаження безкоштовної музики. Це - https://soundcloud.com/ - SoundCloud. Завантаження безкоштовне, але для його розблокування адміни просять підтримати авторів, підписатися на них у соціальних мережах, написати невеличкий коментар, стежити... Я відразу зареєструвалася через Фейсбук, виконувала вказівки, знайшла непогані композиції, які безкоштовно завантажила. Більш наочно у відеоогляді ресурсу:


- Фонотеки відеоредакторів, онлайн-сервісів, у яких ви працюєте, також містять власні колекції музичних файлів. До прикладу, я використовую в роботі відеоредактор Movavi (тут є музична колекція, але невелика), сервіси Canva, Crello зараз теж мають у своєму арсеналі музичні файли, PowToon та інші.

Власне, сам відеохостинг Youtube пропонує канали з безкоштовними музичними композиціями, наприклад, https://www.youtube.com/channel/UCht8qITGkBvXKsR1Byln-wA
Audio Library, а також  Vlog no copyright music - https://www.youtube.com/channel/UCEickjZj99-JJIU8_IJ7J-Q  . Тут потрібно уважно читати опис під кожним роликом і дотримуватися певних правил завантаження!

Бажаю усім успіхів і натхнення!




Коментарі

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Портфоліо. Типи і види, методика формування.

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація