Читаємо разом!

Доброго дня, шановні читачі!

Хочу запропонувати
невеличку добірку цікавих літературних ресурсів, 
звернувшись до яких,
 можна дізнатися про сучасних українських авторів,
прочитати їхні твори, ознайомитися з
літературно-критичними статтями
і взагалі поринути у світ художньої літератури.

Але спочатку пропоную свою добірку книжок
для читання і для душі.

На найближчі 2  тижні це:

 Міла Іванцова. Мені подобаються її романи "Вітражі" (навіть буктрейлер створила), "Ключі від ліфта", "Гра в паралельне читання" 
Про що роман "Я тут живу?" Дізнаємось разом:

Від автора: "Роман "Я тут живу" мав робочу назву "Кинь-Грусть, або ріелторський роман", адже йдеться в ньому про північну околицю Києва з такою дивною назвою - Кинь-Грусть, а також про тендітну жінку, яку змусило життя "рухати нерухомість" у столиці. 2010 року він ввійшов у трійку переможців конкурсу Андрія Куркова "Євроформат", а брати Капранови, прочитавши, назвали цей роман "міською сагою", проте книжка з різних причин так і не була видана. Можливо, текст би ще довго лежав у авторських архівах, але після Революції Гідності, яка потрясла Україну і весь світ, коли очі людства були прикуті до подій у Києві, я зрозуміла, що все написане відтепер розділиться на "До" та "Після". Чимало українських письменників всотувало в себе все, що відбувалося на Майдані та у важких подіях після нього. Вони ніби записували, знімкували, запам'ятовували, перебуваючи серед людей, котрі творили і творять історію, а жінки-письменниці намагалися в міру сил підперти своїм тендітним плечем і потішити посмішкою Справжніх Чоловіків. Письменниці, слово яких ніби запеклося в грудях на час таких вражаючих подій, усвідомлювали, що потім кожна з нас про це напише", - Міла Іванцова.


"Сердечна терапія" - "Сюжетні лінії так віртуозно переплітаються і характери героїв розкриваються так поступово, що читати роман через сторінку - варіант цілковито неприйнятний. Тільки послідовно, сторінка за сторінкою приймаючи цю настоянку, можливо отримати максимум користі і задоволення", - Ольга Хвостова, автор і ведуча програми "Книжкова полиця"
                                        

                 Наталка Сняданко - авторка романів і повістей, більшість з яких перекладені російською, польською та німецькими мовами. Її твори неодноразово потрапляли до списку бестселерів Польщі та 2011 року були відзначені премією Джозефа Конрада, стали безпрецедентним явищем в українській прозі. Прості людські переживання, пошуки кращого життя, драйвовий Берлін - усе це є в романі "Фрау Мюллер не налаштована платити більше". Почитаємо?

            Без творів Володимир Лиса не закінчується тепер жоден похід у бібліотеку, або в книжковий магазин.  Що хоче сказати нам, читачам, автор? Що це за таємнича Діва Млинища, яка іноді являлася мешканцям мальовничого поліського села Загоряни і навіть своєю незримою присутністю береже їх від найстрашнішого - зради совісті?  Великі війни, революції, круті повороти історії часто ставили їх перед вибором, від якого залежало - жити чи померти. А ще було кохання - жертовне і руйнівне, вірне і підступне, щире і надумане, красиве, як квітка, і темне, як осінняя ніч... (з анотації). Прочитаємо і дізнаємося, як дивно переплетуться долі, розлетяться світами, аби на початку ХХІ століття зійтися в рідному селі - і знову летіти вільними птахами. 

А тепер добірка цікавих (з моєї точки зору)
 літературних інтернет-ресурсів (додавайте у коментарях свої цікаві посилання!)


Друг читача  - тут ви можете дізнатися про новинки літератури, про те, які видання  обрати для читання, переглянути рецензії, прочитати інтерв'ю з письменниками та ще багато цікавого!

http://litgazeta.com.ua/ Українська літературна газета -  місячник літератури, мистецтва, критики, наукового і громадського життя. познайомить вас з останніми новинами літературного світу, запропонує свіжі інтерв'ю, цікаві статті і публікації.

http://bukvoid.com.ua/news/ - Буквоїд - український книжковий портал.На сайті публікуються анонси літературних подій, рецензії нових книжок, а також інтерв'ю з письменниками. В розділі «Інфотека» містяться короткі довідки про українських авторів та видавництва. Керівником проекту є журналіст Сергій Руденко, редакторкою — Леся Коверзнєва . Сайт працює від 2008 року.

http://starylev.com.ua/ Видавництво Старого Лева - це книги для всієї родини. "Ми добираємо яскраві високоякісні твори з художньої літератури та non-fiction для дітей і дорослих. Намагаємося вдумливо працювати з найрізноманітнішими жанрами та серіями", - від авторів проекту. Можна купувати книжки без посередників, дізнаватися про новинки видавництва тощо.

http://svitliteraturu.com/ - сайт Світ літератури - автор Химинець А.А., учитель української мови і літератури, зарубіжної літератури, де можна знайти багато цікавого і корисного для педагогів і усіх зацікавлених.

http://litakcent.com/about/ ЛітАкцент -видання, покликане бути провідником у світі сучасного письменства.

Ключ - Ключові новини. "Краща література юним читачам", скорочено - КЛЮЧ – таку назву має проект, присвячений дитячій літературі України. Цей проект має на меті допомогти дітям і підліткам отримати фахову інформацію про нові і призабуті книжки, видані в Україні, познайомити з письменниками і художниками-ілюстраторами, які присвятили свій талант дитячій літературі.

http://www.lit-md.org/ - ЛітМайданчик - міжнародна літературна платформа для прозаїків та поетів, спрямована на формування культурного іміджу України, підвищення обізнаності та майстерності молоді у літературі та мистецтві.

Як і де можна завантажувати і читати електронні книги?

Існує багато таких інтернет-ресурсів, де можна завантажувати і читати
безкоштовні електронні книги.
Наприклад, це: 

http://inspired.com.ua/ideas/sites/15-ebook-sites/ - Журнал Inspired знайомить з 15 сайтами, на яких можна читати безкоштовні книги як українських, так і зарубіжних авторів. 

http://vsviti.com.ua/collections/42095 - сайт ВСВІТІ - пропонує 7 легальних онлайн-бібліотек, на яких можна читати і скачувати книги безкоштовно

http://javalibre.com.ua/ Бібліотека книг українською мовою. Зібрана на сайті у форматах: jar, jad, txt, fb2, epub, doc, зручних для читання на мобільних пристроях(мобільних телефонах, смартфонах, кпк, планшетах, MP3-плеєрах, букрідерах). Для того щоб почати читати достатньо скачати книги абсолютно безплатно. Також можна переглядати тексти онлайн.
Якщо ви не знайшли потрібну Вам java,fb2,epub книгу, то можете створити її самостійно за допомогою онлайн конвертера.

Інформаційний портал Znaj.UA -  також пропонує свою добірку ресурсів, де можна легально і безкоштовно завантажувати електронні книги.

Як бачимо, таких ресурсів, дійсно, вистачає,  було б ваше бажання ними користуватися і читати книги у будь-яких форматах, але читати! 

Це ж так цікаво і корисно!
Читаємо разом!!!



Коментарі

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Портфоліо. Типи і види, методика формування.

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація