Читаємо разом!


Таке моє читання найближчим часом.

Звичайно, після "Країни гіркої ніжності"
захотілося ще почитати Володимира Лиса:

"Іван і чорна пантера" - Відома супермодель Таумі Чорна Пантера Ремпбел, як годиться, живе бурхливим зірковим життям: гроші, скандали, коханці, коханки, - одне слово, богема. А для сільського дурника Йвана - богиня! -з коротенької анотації.

Ольга Герасим'юк написала про В.Лиса:
"Він пише життя так, як на любих мені картинках невідомих народних малярів, що їх вішали на стіни колись у наших хатах, а тепер розгрібають по колекціях..." 




"Камінь посеред саду" - психологічний детектив.
"Глибоке психологічне проникнення в душевний стан людини, яка відчуває, що заблукала десь у життєвих поворотах, може допомогти кожному з нас зрозуміти, як вибратися з лабіринту нездійснених мрій, невідбутих обіцянок і спізнілого жалю..."







Світлана Талан - також одна з моїх найулюбленіших сучасних письменниць.
Вчителька за фахом. У її біографії поєдналися Сумщина та Луганщина, а у творчості - гостросоціальні мотиви.
Так, її роман "Коли ти поруч" був відзначений Всеукраїнським літературним конкурсом "Коронація слова" за 2011 рік і розповідав про долю дівчини, хворої на СНІД.
Читала її романи "Надежда", "Помилка",
"Оголений нерв".
Тепер "Не вурдалаки".



Роман Горак.
Познайомилася з цим автором ще наприкінці 80-х років, коли у Роман-газеті надрукували його повість-есе "Тричі мені являлася любов". Нещодавно перечитувала - готували захід, присвячений ювілею Івана Франка.

Цікаво, що Роман Горак за освітою хімік, навіть кандидат хімічних наук. Займався викладацькою та науково-дослідною роботою. З 1992 року - директор Львівського літературно-меморіального музею Івана Франка. Заслужений працівник культури України. Член Національної спілки письменників України.
Роман Горак - автор різножанрових біографічних книг про Л.Мартовича, І.Франка, Б.Лепкого. У співтоваристві з Я.Гнатівим видав десятитомне дослідження про І.Франка. Укладач видань творів І.Франка, Б.Лепкого, М.Рошкевич, В.Островського, К.Гриневичевої, В.Загаєвича. Автор п'єс "Картка любові", "Божевільна", "Спогад про Соломію", "Актриса", поставлених Львівським національним академічним драматичним театром ім. М.Заньковецької.

Почитаємо? Можливо, ви, шановні читачі, вже давно прочитали ці твори. Тоді цікаво було б отримати ваші відгуки і коментарі.

Коментарі

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Портфоліо. Типи і види, методика формування.

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація