Безкоштовні фотографії. Добірка корисних інтернет-джерел.

Поговоримо сьогодні про використання  картинок, 
фото у своїх публікаціях.


Доволі часто, коли ми створюємо різноманітні пости
у соціальних мережах, пишемо статті для своїх блогів,  то 
шукаємо цікаві фотозображення, відео, але виникає питання,
як це робити, не порушуючи авторського права?

 Тут на допомогу прийдуть сайти
зі стоковими безкоштовними фото і відео.
На них  зібрані зображення від художників і фотографів, 
які дали дозвіл на їхнє використання.

Таких сайтів у  мережі доволі багато і, 
до речі, з високою якістю зображення фото.

Кожен сайт із зображеннями в списку нижче 
потрапляє під Creative Commons.

Майже кожен сайт пропонує користувачам
вказувати авторів фото, висловлювати їм подяку
у соціальних мережах, поширювати гіперпосилання
на свої роботи.

Пропоную ознайомитися з деякими з них.



Сайт Pexels   
Pexels -  веб-сайт, що пропонує сотні тисяч безкоштовних фотографій, створених спільнотою фотографів і цифрових креативів. На цьому веб-сайті також зібрані фотографії з інших веб-сайтів, таких як Gratisography, LIttle Visuals і Pixabay, щоб отримати найякісніші фотографії. Ви можете обрати фотографа, роботи якого вам сподобаються, підписатися на нього і слідкувати за його новими фотороботами. До речі, сама користуюсь даним ресурсом для створення листівок "Цитата дня" для "Цитатника бібліографів"




Unsplash - це фантастичний безкоштовний ресурс, що містить понад 
850 000 зображень з високою роздільною здатністю. Кожне фото отримано від талановитого товариства фотографів і творців ЗМІ.

Крім того, зображення, можливо, краще, ніж будь-який платний сервіс стокової фотографії, який ви знайдете. З такими компаніями, як Squarespace, Invision і Medium, що пропонують свої фото, ви завжди знайдете те, що вам потрібно!
Фото Карли Гомес на Unsplash


Сайт Pixabay 

Pixabay пропонує майже півмільйона безкоштовних зображень і відео для особистого та комерційного використання. Всі зображення на сайті є безкоштовними і підпадають під ліцензію Creative Commons Zero (CC0), що означає, що вони можуть бути змінені і використані на комерційній основі онлайн і в друкованому вигляді.



Сайт Morguefile
Створений в 1996 році, Morguefile - один з найстаріших безкоштовних фото-сайтів . У той час як зображення можуть вільно використовувати, веб-сайт просить, щоб власники фотографій були вказані. Це відмінний ресурс для безкоштовних зображень в соціальних мережах, які можна використовувати в якості фону для текстової графіки тощо.


фото 

Сайт https://www.stockvault.net/ 

У Stockvault більше ніж 35 000 безкоштовних зображень, графіки та дизайнів від фотографів, дизайнерів і студентів з усього світу. Поки ви перебуваєте на вкладці «Безкоштовні фотозображення», а не на вкладці «Преміум фото», у вас є доступ до величезної бібліотеки фотографій для використання в соціальних мережах.


KaboomPics пропонує безкоштовні високоякісні зображення, доступні для особистого та комерційного використання. Зображення, які ви знайдете тут, яскраві, сучасні і естетично приємні. І кожен з них поставляється з корисною палітрою кольорів, щоб ви могли відповідним чином планувати свої візуальні ефекти.

Ресурс спеціалізується на фотографуванні в подорожах і має зручний для навігації веб-сайт, на якому кожен день публікуються два нових зображення від професійних фотографів.
При пошуку безкоштовних зображень в соціальних мережах яскрава  природа фотографій FancyCrave особливо приваблива, що може зробити ваші пости в соціальних мережах також більш привабливими і загальнодоступними.


Сайт  StockSnap

StockSnap є фаворитом для багатьох продавців цифрових і соціальних мереж - і не без причини. Ви можете шукати дивовижні колекції зображень за датою, тенденціям, кількістю переглядів або завантажень і ключовими словами.




Сайт  Freestocks
Freestocks - ще один  ресурс безкоштовних фотографій (як випливає з назви).

Різниця між Freestocks і деякими іншими в цьому списку полягає в тому, що цей веб-сайт отримує зображення від трьох фотографів, які у вільний час створюють стокові фотографії. Хоча їх команда скромна,  фотографії якісні і відмінно підходять для багатьох цілей.


Life of Pix - це колекція безкоштовних зображень з високою роздільною здатністю, переданих в суспільне надбання рекламним агентством Leeroy в Монреалі. Без обмежень авторського права, красиві фотографії безкоштовні для особистого та комерційного використання.

Якщо вам потрібні зображення з соціальних мереж з рухомою різноманітністю, їх родинний сайт Life of Vids пропонує безкоштовні відео, кліпи та цикли, які ви можете використовувати за своїми вподобаннями.

Приклад безкоштовного відео з даного сайту


Пікографія - ще один чудовий ресурс для фотографій з високою роздільною здатністю. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс пошуку також дозволяє неймовірно легко знайти те, що ви шукаєте.


        В інтернеті існують й інші подібні ресурси з безкоштовними фото. Сьогодні я написала про такі, якими користуюсь сама. А які сайти ви можете порекомендувати, друзі? Буду вдячна за коментарі!

Дякую за увагу!
Всім творчих успіхів!
        

Коментарі

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Портфоліо. Типи і види, методика формування.

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація