Вересневі зустрічі в бібліотеці


Зашелестел сентябрь осеннею листвой
Наш колледж снова молодой
Встречает радостно ребят,
Которые за знаньями спешат!

Сентябрь зовет в библиотеку,
Где вручат книги и буклеты,
где можно почитать газеты,
за ноутбуком посидеть,
он-лайн изданья посмотреть!

Сентябрь шелестит, сентябрь зовет,
Он вас  все равно
К нам опять приведет!
Распахнуты двери, комплекты готовы,
Мы ждем вас, друзья, чтобы стали знакомы!

Знакомы друг с другом,
Знакомы и с нами,
Пополнили чтобы читателей круг,
И с пользой учились, проводили досуг!

Виват,  первокурсник , библиотека Виват!
Пусть  новыми знаньями ты станешь богат!
Распахнуты двери, проектор включен,
Итак, заходите, ребята, начнем…

          Вже стало доброю традицією проводити у нашому коледжі «Вересневі зустрічі в бібліотеці». Так, дійсно, першокурсники такі ще діти, в очах завжди запитання: «А як? А що? А де?». От ми вже й познайомились: гарне 
поповнення .Записали чотири групи до бібліотеки: 411, 412 ( правове відділення) - куратори:  Єфременко О.А. і Сраб’янц А.С., 111 і 211 гр. (обліково-фінансове відділення) - куратори Вернидуб  Г.О. і Трипольська А.О. Провели бесіди: «Знайомство з відділами бібліотеки», «Інформаційні ресурси нашої бібліотеки»,запланували окремо провести віртуальну екскурсію «Веб-ресурси бібліотек світу, відкритий доступ».    Враження від зустрічі тільки позитивні, а як надалі?  Це ми з’ясуємо в нашій подальшій співпраці. Мабуть, першокурсники мають багато запитань й сподіваюся, що знайдуть на них відповіді  у процесі навчання, відвідування бібліотеки, яка акумулює у собі різноманітний фонд навчальної літератури, до речі, більш ніж 53000 примірників; непоганий фонд періодичних видань
 ( 24 назви); електронну бібліотеку (30 Гб.). Перші на Сумщині серед  коледжів аграрного спрямування, створили свій сайт і блог. 
              Бібліотекар Гриценко Г.В. розповіла про роботу абонементу бібліотеки, а бібліотекар Палецька Л.В. про те, як користуватися електронним сектором і  загальною читальною  залою. Організовано видали першокурсникам комплекти навчальної літератури на семестр.
             Окремо ознайомили студентів саме з інформаційними ресурсами, цифровими продуктами бібліотеки, електронним каталогом, роботою сайту і блогу тощо. Звичайно, що це лише перші наші зустрічі, бесіди, запитання. Сподіваємося, що багато цікавого й корисного ще попереду,  сподіваємося на плідну співпрацю як зі студентами, так і з кураторами. 
           І нехай теплий промінчик вересня зігріває і розпалює  бажання вчитися, робити і досягати чогось нового,  нових вершин.  «Якщо ви бажаєте мати те, чого ніколи не мали, почніть робити те, чого ніколи не робили» - Р.Бах, американський письменник.
Бажаємо усім студентам успіхів, старанності, завзятості у навчанні!
Всім нам миру і добра!

























Коментарі

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Портфоліо. Типи і види, методика формування.

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація