Опановуємо нові онлайн сервіси

Скрайбінг-презентація

Скрайбінг - новітня техніка презентації (від англійського "scribe" - накидати ескізи або малюнки); мова виступає, ілюструється "на льоту" малюнками фломастером на білій дошці (або аркуші паперу); виходить ніби "ефект паралельного проходження", коли ми і чуємо і бачимо приблизно одне й те саме, при цьому графічний ряд фіксується на ключових моментах аудіоряду.

Моя презентація зроблена за допомогою спеціальної програми PowToon
Це - скрайбінг комп'ютерний.
Один з найпростіших видів скрайбінга.
PowToon - англомовний генератор анімаційних презентацій - онлайн сервіс з набором готових шаблонів і можливістю створення презентації з "чистого аркуша". Безкоштовні можливості сервісу дещо обмежені: за готовим шаблоном можна створити відео до 45 секунд, а без шаблону - до 5 хвилин. Сервіс налаштований на широкоекранний монітор: дозвіл має бути 1280 x 768. Готові роботи можна безпосередньо завантажувати на YouTube.

Також можна використовувати онлайн сервіс : VideoScribe. Але він платний, безкоштовна - 7-денна версія ресурсу.

Найпростіший скрайбінг можна створити навіть за допомогою програми Power Point: в такій анімованій презентації зображення на слайдах з'являються поступово, відповідно до розповідді «за кадром». В даному випадку дотримується основний принцип скрайбінга - «ефект паралельного проходження».

Ручний - класичний скрайбінг: голос за кадром розповідає про що-небудь, рука в кадрі малює зображення, що ілюструють усну розповідь. У такому скрайбінгові використовуються, як правило, аркуші паперу або презентаційна дошка, кольорові олівці, маркери, фломастери, пензлі і фарби, а також елементи аплікації. По-своєму унікальний скрайбінг можна створити навіть за допомогою малюнків на піску.

Приклад:




Коментарі

Популярні повідомлення

Що таке Дудли? Використовуємо в роботі, інформуємо, пропонуємо пограти, творимо разом!

Портфоліо. Типи і види, методика формування.

Сервіси для створення хмаринок тегів. Візуалізація